Prijatelji

Ekspedicija Inex Film

Samoorganizovana kolektivna akcija oživljavanje zgrade Inex filma

Ekspedicija Inex film istražuje mogućnosti samoorganizovanja, solidarnosti i uradi sam životne filozofije u Beogradu s početka 21. veka. Ona okuplja pojedinace i organizacije kojima je neophodan prostor za rad i kulturnu produkciju a koje pored sopstvenog znanja i volje uglavnom ne raspoložu drugim resursima. 
Objekat našeg osvajanja, teren raščišćavanja i prostor artikulacije naših potreba je zgrada Inex filma na Karaburmi. Ovaj objekat, nekada sedište velike firme koja se i sama bavila kulturnom produkcijom, već godinama rapidno propada. Naše aktivnosti u njemu su ujedno i poziv nadležnima da ozbiljnije shvate potrebu za prostorima za umetničko stvaralaštvo i druge neprofitne delatnosti.
Oživljavanje zgrade Inex filma se odvija kroz akcije čišćenja, sređivanja i oslikavanja prostora kao i kroz zajedničko organizovanje različitih kulturnih i drugih događaja. Svaka zainteresovana grupa ili pojedinac predlaže i realizuje sadržaje koji postaju deo kolektivnog napora da ovaj prostor preuredimo i osposobimo za stvaralaštvo i razmenu ideja i znanja. Svako je slobodan da se uključi!  U prethodnom periodu organizovali smo tri akcije čišćenja I dva veoma posećenja događaja sa projekcijama filmova, razgovorima, radionicama, ali I DJ programom, što je samo (dobar) početak održivosti ovog prostora. Veliki broj pojedinaca I organizacija koje su se pridružile ekspediciji nam daje snagu da nastavimo dalje sa aktivnostima. 

No, I pored svega ovoaga svesni smo da prava borba tek predstoji!

http://ekspedicijainexfilm.blogspot.com/p/galerija.html

http://www.facebook.com/InexFilm

MikroFAF

MikroFAF okuplja autore "uradi sam" produkcije u nameri da otvori prostor za izražavanje i stvaranje svima koje interesuje filmska umetnost.

Foto galerija

Volimo filmove, volimo da se družimo...
Pogledajte fotografije sa festivala.

Kontakt

Pišite nam, pitajte nas, obavestite nas...

Mikro Art 2010-2012 Belgrade, Serbia  |   Dev & Dsgn by: 01.co.rs