Prijatelji


Bioskopi: Povratak otpisanih!

thumbnail

Kroz seriju uličnih umetničkih akcija pokrenuta je kampanja skretanja pažnje javnosti na problem velikog broja napuštenih bioskopskih dvorana u Beogradu, kao I otvaranje diskusije o bioskopima kao mogućim prostorima za nove obilike nezavisne kulturne produkcije.

detaljnije ...

Ekspedicija Inex Film

thumbnail

Ekspedicija Inex film, istražuje mogućnosti samoorganizovanja, solidarnosti i uradi sam životne filozofije sa početka 21. veka. Ona okuplja pojedince i organizacije kojima je neophodan prostor za rad i kulturnu produkciju, a koji pored sopstvenog znanja i volje, uglavnom ne raspolažu drugim resursima. Sa namerom da se zauzme prostor, mapirana je zgrada Inex filma u Beogradskom predgrađu Karaburma, i započeta revitalizacija kroz, akcije sređivanja i čišćenja objekta i okoline, zatim česta okupljanja i organizovanja različitih umetničkih programa i intervencija u tom prostoru, te svakodnevni rad u zgradi.

detaljnije ...

Nula jedan web dizajn

thumbnail

Posebnu zahvalnost na realizaciji ovog projekta Mikro Art duguje Nula jedan web dizajn studiju. Prvi koraci su uvek najteži i razumevanje i pomoć u tim trenutcima od ključne su važnosti za svaku inicijativu.

detaljnije ...

Ko gradi grad

thumbnail

Ovi susreti nisu bili samo prilika za međusobno upoznavanje i javno predstavljanje inicijativa već i trodnevna serija razgovora i radionica o značaju građanina kao kontrolora i incijatora urbanog i društvenog razvoja. Šta je priroda ovakvog delovanja i koji su njeni dometi? Koje strategije se koriste u borbi za zajednička dobra i sa kojim rezultatima? Kako proširiti front ove borbe i uključiti veći broj ljudi?

detaljnije ...

Umetnik kao publika

thumbnail

Projekat UMETNIK KAO PUBLIKA predstavlja seriju javnih foruma u kojima publika, uz pomoć moderatora, iznosi i međusobno preispituje mišljenja o odabranim radovima savremene vizuelne umetnosti. Forum teži artikulisanju govornog okvira određenog geografsko-kulturnog područja i nasleđa.

detaljnije ...

Satibara

thumbnail

Organizacija udruženog rada Satibara film sa sedištem u Beogradu je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva u oblastima filmske produkcije i edukacije, kao i širenja filmske kulture i filmskih sloboda.

detaljnije ...

MikroFAF

MikroFAF okuplja autore "uradi sam" produkcije u nameri da otvori prostor za izražavanje i stvaranje svima koje interesuje filmska umetnost.

Foto galerija

Volimo filmove, volimo da se družimo...
Pogledajte fotografije sa festivala.

Kontakt

Pišite nam, pitajte nas, obavestite nas...

Mikro Art 2010-2012 Belgrade, Serbia  |   Dev & Dsgn by: 01.co.rs