VIII MikroFAF

PROGRAM FESTIVALA

VII MikroFAF
VIRAL EDITION: INFECTED BY VIDEO


7. i 8. Oktobar, Muzej Jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11, Beograd
19 – 23h, sala Dinko Tucaković

U vidu najave i promocije festivala, 3. i 4. oktobra održaće se VII MikroFAF – UVERTIRA u
UK Parobrod
, Kapetan Mišina 6A u okviru koje će biti prikazan izbor filmova sa prethodnih šest izdanja festivala.


Ovogodišnje izdanje MikroFAF-a prikazaće radove 42 autora u okviru tri takmičarske kategorije:

KRATKI “URADI SAM” FILM
Nagrada je namenjena filmovima u svim rodovima i tehnikama izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), nastalim u neprofesionalnim okolnostima, bez angažovanja profesionalnih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

NEZAVISNI KRATKI FILM
Ova nagrada dodeliće se autorima filmova koji ne odgovaraju “uradi sam” kriterijumima, a koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih namera i producentskih pritisaka.

VIRALNI VIDEO
Nagrada se odnosi na klipove koji su namenjeni prvenstveno internetu i često koriste neke njegove odlike (interaktivnost, streaming, serijalnost…), a sadrže umetničke namere, izazivaju masovne reakcije online publike, ili podižu svest o nekoj temi.

Tročlani žiri  u sastavu Milutin Petrović, Miloš Tomić i Miloš Gojković dodeliće pobedniku iz svake takmičarske kategorije tradicionalnu nagradu festival - keramičku statuetu MIKROPOLIS. Svaki primerak Mikropolisa je unikatno delo beogradske akademske umetnice Jelene Bošković, izrađeno u tehnici kamenine.


Tribina Film i novi mediji: između zabave i profesionalizma, u kojoj učestvuju Ivan Ikić, Aleksandra Sekulić i Maša Seničić održaće se prvog dana festivala od 19h.


U holu Muzeja Jugoslovenske kinoteke biće postavljen MikroFijuk štand na kojem se mogu kupiti plakati, knjige, stripovi, majice, cegeri, CD-ovi... sva ona robu koja se ne dobija uz deterdžent, kafu i novine. Tokom pauza između projekcija učesnici, gosti i publika će imati priliku da razmenjuju utiske uz osveženje na MikroŠanku.

Nakono završetka programa u Kinoteci nastavljamo druženje:

Petak, 7.10. klub PETAK, Lomina 14

Subota, 8. 10. klub STROGI CENTAR, Gospodar Jevremova 43

U skladu sa ciljem uključivanja što raznovrsnijih društvenih slojeva u kulturu program festivala je isključivo besplatan.


MikroFAF

MikroFAF okuplja autore "uradi sam" produkcije u nameri da otvori prostor za izražavanje i stvaranje svima koje interesuje filmska umetnost.

Foto galerija

Volimo filmove, volimo da se družimo...
Pogledajte fotografije sa festivala.

Kontakt

Pišite nam, pitajte nas, obavestite nas...

Mikro Art 2010-2012 Belgrade, Serbia  |   Dev & Dsgn by: 01.co.rs