MikroFAF

Šesta trka za Mikropolis

Šesto izdanje Mikro festivala amaterskog filma će se održati  2. i 3. oktobra u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.  Na konkurs su stigli filmovi iz celog sveta, a u selekciju su ušla 43 rada koja će se takmičiti u tri kategorije:

1.      Mikropolis nagrada za najbolji kratki uradi sam film, bez tematskog ograničenja. Nagrada je namenjena filmovima nastalim bez budžeta, bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i korišćenjem sopstvenih sredstava.

2.      Mikropolis nagrada za nezavisni kratki film, koja se odnosi se na radove koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, na kojima su angažovani profesionalni filmski radnici, a obezbeđena su sredstva iz raznih izvora osim autorovih.

3.      Beyond fragments nagrada namenjena je najboljem angažovanom filmu koji se, u najširem smislu, bavi mnogobrojnim alternativnim stavovima, idejama, pokretima i praksama koje bi mogle da doprinesu stvaranju pravičnijeg društva. Od novih alata za alternativne ekonomije, pitanja mobilnosti i migracija, novih formi politika, do pitanja javnog dobra... 

Zahvaljujemo svima koji su se prijavili, kao i svima koji nas godinama prate i podržavaju.

MikroFAF

MikroFAF okuplja autore "uradi sam" produkcije u nameri da otvori prostor za izražavanje i stvaranje svima koje interesuje filmska umetnost.

Foto galerija

Volimo filmove, volimo da se družimo...
Pogledajte fotografije sa festivala.

Kontakt

Pišite nam, pitajte nas, obavestite nas...

Mikro Art 2010-2012 Belgrade, Serbia  |   Dev & Dsgn by: 01.co.rs